La nostra historia

Des de fa molts segles, el vi forma part de la Península Ibèrica, contribuint al desenvolupament econòmic dels regnes, afavorint la unió entre persones i facilitant la conversa, el comerç i la innovació agrícola i industrial. El vi va arribar al Nou Món de diverses maneres, i amb el temps, ha creat el seu propi univers.

deClaramunt és la història de dues famílies, dos continents, i la seva trobada a través d’una passió comuna i un llegat compartit.
deClaramunt és un homenatge al nostre origen.

A principis del segle XX, Victorino, besavi del nostre fundador Eric, va engegar un projecte de negociant a Astúries, Espanya, anomenat “La Borla”. Produïa vins per vendre a Cuba abans de la revolució. Tot i que La Borla no va sobreviure al pas del temps, el seu esperit va perdurar a la família, de generació en generació. La Borla va ser una de les fonts d’inspiració per a la creació de deClaramunt.

Al mateix període, la família d’en Xavier i l’Eduard cultivava vinyes a La Pobla de Claramunt. Des de temps immemorials, cada família a la regió tenia les seves terres, dedicades al cultiu de vi, oli d’oliva i altres productes. El vi sempre ha estat un element fonamental de la cultura rural catalana, i tant el vi com l’oli d’oliva es produïen tradicionalment per al consum familiar, essent part de la dieta mediterrània. La família d’en Xavier i l’Eduard, com tantes d’altres, tenia un petit terreny amb vinyes i oliveres per elaborar el seu propi vi i oli d’oliva, a més d’una bodega familiar.

El vi ens connecta amb les nostres arrels i les històries dels nostres avantpassats, plenes de tendresa i amor. Ens recorda temps més senzills, menjars compartits i l’indestructible vincle familiar.

A la dècada del 2010, en Xavier i l’Eduard van conèixer l’Eric a Miami, Florida. Amb el temps, es van fer grans amics i van compartir el desig comú de reconnectar amb el món del vi. Van decidir crear quelcom més gran que ells mateixos. Així va néixer deClaramunt, com la culminació d’un somni d’explorar nous horitzons i deixar una empremta al món. Ens vam arriscar per fer-ho realitat.

Després de mesos buscant els socis ideals, vam afrontar molts rebuigs i fracassos, però vam continuar amb paciència i determinació. Finalment, el 2017 vam trobar els socis perfectes a Batea, Catalunya (D.O. Terra Alta), i va ser llavors quan vam començar a produir el nostre primer lot de vins per vendre localment. El 2018 vam llançar la nostra marca als Estats Units, començant la nostra aventura a l’estat natal de l’Eric, Florida. Hem tingut la sort de compartir els nostres vins i les nostres increïbles experiències amb milers de persones al llarg d’aquests anys.

Des de zero

Construir una marca des de zero és un repte complicat i arriscat. Moltes persones que creen la seva pròpia marca compten amb milers de connexions dins la indústria i el suport de figures reconegudes. Crear una marca de begudes sovint es veu com una aventura glamurosa, on només els rics, famosos i ultraadinerats tenen èxit.

deClaramunt va lluitar contra tot des del principi. Veníem els nostres vins porta a porta pels carrers de Miami. Tot just acabats de graduar de la universitat, vam decidir llançar-nos de ple a aquesta apassionant indústria del vi. Teníem poques connexions, només els coneixements bàsics, i probablement vam fer el ridícul en nombroses ocasions. Però això no ens va aturar.